Loading...

En unik ljuskälla

Kallkatodslampan - för design, karaktär och atmosfär!

När det för några år sedan tillkännagavs att glödlampan skulle fasas ut, stod en hel del armaturtillverkare inför en ny utmaning. Denna utmaning motiverade vår partner NDF Special Light Products BV att utveckla ett energibesparande alternativ. Målet var att utforma en ljuskälla som inte bara skulle vara attraktiv gällande energiförbrukning. I motsats till de olika LED-alternativen som saknar egenskaper för att kunna generera det varma och mysiga ljus skulle den här lampan även vara vacker att titta på och kunna bidra till den atmosfär som man eftersträvar.

I januari 2014 lanserades den första varianten, ett modert svar på en gammaldags Edison-glödlampa. Ett år senare tillades en glob-formad variant.

De viktigaste egenskaperna hos de båda lamporna är: en trevlig varm ljus färg, en mycket lång livslängd, energieffektiva och dimbara. Men framför allt; en lampa som förtjänar att vara i rampljuset! Kallkatodslampan gör sig allra bäst i armaturer där ljuskällan är ett iögonfallande element och kan användas både i inomhus- och utomhusarmaturer.

Under tiden införde EU ett stopp för det kontinuerliga flödet av glödlampor som fortfarande kom till Europa. I februari 2016 utfärdades kommissionens förordning 2015/1428 för ekodesign för att förbättra energieffektiviteten i lampor och minska missbruk av "speciallampor ".

Vi är nöjda med denna förordning. Det ger producenterna av energieffektiva alternativ en rättvis chans att vinna marknadsandelar inom detta segment. Men hur gör man då det bästa valet? Det finns så många LED-alternativ på marknaden, att det är mycket svårt att skilja de bra från de dåliga. Det är som att leta efter en nål i en höstack!

Kallkatodsljuskällan är inte en LED-lampa, det är en designprodukt av tillförlitlig och hög kvalitativ teknik kallad CCFL-teknik vilket skiljer den från alla andra alternativ!

Produktsida Kallkatodslampa
Armaturer försedda med kallkatodslampa: Cob, Cobbler
Återförsäljare: Designonline